Variációk házasságra

Az utóbbi idők témája blogtájakon az MKP szalonképessége egykori koalíciós partnerei számára. Noha másról nem is lehet szó, mint egy szlovákszavazat-újraelosztás kisérletről egyes szlovák pártok között, mégis az alábbi íráshoz kapcsolódó hozzászólások beindították a beragadt politikai fantáziám.

Ha érvényes a fő maxima, miszerint "csak kormányon lehet valamit kiharcolni a magyaroknak", akkor ebből logikusan következik, hogy az MKP koalíciókötésre alkalmas, vonzó nőstény kell hogy legyen a szlovák pártok számára.

Kiindulva az egyik hozzászóló megállapításaiból, ha az MKP olyasmiket csinál, ami nem tetszik a szlovák pártok szavazóinak -> a szlovák pártok nehezen (vagy sehogyan) fognak kolaíciót kötni az MKP-vel -> a fő maxima nem teljesül -> szar helyzet.

Ellenkezőleg, ha az MKP kizárólag olyasmiket csinál, amit a szlovák pártok szavazóinak közönbös (vagy gond nékül lenyelik) -> a szlovák pártok koalíciót kötnek az MKP-vel -> teljesül a maxima -> eljön a Kánaán s felépül az új Jeruzsálem.


Engem az egész a régi korok házasulási szokásaira emlékeztet: nem a menyecske (MKP) választ, hanem őt válasszák (szlovák pártok). Persze a hajadon dönthet úgy is, hogy "önmaga" lesz és olyan dolgokat tesz, amellyel ugyan ő elégedett lesz (szlovák zsargonban "radikalizálódik"), de nem fog kelleni egyetlen kérőnek sem, öreglánysorsra jut. Vagy még ha kapós is, ő úgy dönt, hogy nem kell neki az a bizonyos legény. Ilyenkor még van sansza arra, hogy jön egy következő kérő és még sem marad szüzike.


De előfordulhatnak olyan helyzetek a jövőben, hogy az MKP önfejű menyecskeként, mégis kap pár ajánlatot. Pl. kicsi különbség a kormánykoalációs tandem és a "haladó" ellenzék választási eredményei között. Gondolom Dzurindék sem szeretnének az idők végezetéig ellenzéki parkolópályán dekkolni. Ám az is előfodrulhat, hogy túlteng bennük a homoszexuális hajlam és élve a regisztrált partnerség adta lehetőségekkel, inkább azonos nemű partnert választanak a pattogó MKP leányka helyett. Mint mindig, a lényeg itt is csak a szex (hatalom), a forma másodlagos.

Vagy nem érvényes a fő maxima?

Ez most tényleg nem megy...

Úgy látszik szezonális szakmát választottam: az utóbbi időben megritkultak a blogpostok, elnézést érte, a vállalat nem engedi lelkemet. Igyekszem összekaparni magam és alkotni hamarosan!