Jó ebédhez szól a...

A mai vasárnapi ebéd bizonyára kellemesebben telt volna politikai betét és az ebből fakadó kellemetlen gondolatok nélkül. Csáky Pál sajnos azzal foglalkozott, amivel most a legkevesebbet kéne foglalkoznia: önmagával s azzal, hogy mit mondott és mit nem. Ebben a tekintetben Sir Huphrey már rég megmondta a tutit:



A múlt kommunikációs szarvashibái után meg kéne vonni a mérleget és a következtetéseket levonni. Nem ez volt az első taktikai szarvashiba (van e egyáltalán taktika?) és attól félek, nem ez az utolsó. Hacsak az urak nem veszik a kalapjukat... Lehet, hogy ők nem járnak jól: de a szlovákiai magyarok ügye talán jobban járna. Sőt, nagy valószínűséggel jobban. Duray menjen nyugdíjba és írjon könyveket. Csáky meg legyen stratégiai alelnök, hamár ez ennyira fontos. Fejes meg legyen az, aki jobban tud kommunikálni, akár azon az áron is, hogy ez BuBu reloadedet is jelent...

Továbbá az olyan kommunikációs aprólövedékeket, melyet Csáky úr oly nagy szeretettel használ, miszerint:

"Egész Európa nevet rajtunk (Szlovákián)"
"Fico viselkedése nem európai..."
"...(Fico) nem érzi azt, hogy miről szól az európai politika és miről kellene szólnia a modern XXI. századi politikának"
"...megsérült a status quo"

végre el kéne hagyni. Egyrészt mert tényleg aprólövedékek. Meg iszonyatosan naivak. Európa leszarja a kissebbségi kérdést. Valamint már senkire sem hat, hogy egy politikus "európaian" viselkedik. Meg mit is jelent az igazán? Ha ezt az "európaiságot" Csáky hiszi, akkor nagyon naiv. Az MKP csinálhatna valami pofásabb kommunikációt is: vannak rá remek szakemberek, tudnak benne segíteni. Vagy ha ehhez lusták, akkor legalább olvassanak blogot: MélaBéla már leírta a csodareceptet.

Amúgy sok mindenben egyetértek Csáky úrral. De "túl sokáig ültek itt ahhoz, hogy valami hasznosat tegyenek. Az Isten szerelmére, távozzanak!"

Nincsenek megjegyzések: