III. Szlovákiai Magyar Polblogger Találkozó

Erre most sajnos nem tudtam elmenni, de előtte Gerojjel megejtettem két "előkészítő" találkozót Pesten. Örülük, hogy a hagyomany gyökeret vert s íme a harmadik szlovmagyar bloggertalalkozó nyilatkozata:


Halloween vigíliáján hajoltak össze újfent a szlovmagy bloggerek. A tetthely ezúttal a fővárosi Budvar Pub volt.

A jelenlévők a kormány, a közállapotok, az MKP, a Híd, valamint a felvidéki magyar közéleti restség és hülyeség szidalmazása után a következőkben egyeztek meg:

1. Felvidéki magyarnak lenni cool. Tegyünk érte, hogy ezt mások is így lássák! Dolgozzunk a felvidéki és a regionális identitás kialakításán, mert ezek egyelőre hiánycikknek számítanak.

2. Arányaiban szemlélve kevés a szlovmagy polblog. Mivel a bloggergyártás - bár kellemes, de - nagyon időigényes folyamat, nem errefelé vezet az út. Írjon mindenki sok jó posztot! Kövessük figyelemmel a megyei választásokat is!

3. Kövessük Tizedes kollégát abban, ami neki már van, a többieknek meg még nincs!

4. Éljünk környezettudatosan, és használjunk szabad szoftvereket. Most jelent meg az Ubuntu Linux új verziója.

5. Igen a megbékélésre, nem az erről szóló pártmaszlagokra!

A tudatmódosító szerek fogyasztásával egybekötött rendezvény résztvevői a következő blogok szerzői voltak:

Philosophus Naplója, Komáromi blog, Tizedes, A hírlapíró és a halál, Körkép, Szótlan Szemtanú

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv.

Arra gondoltam, hogy létre kéne hozni egy összetett nemzeti portált, ami nemcsak hírekkel szolgál, hanem ezen kívül lenne pl. fórum, település információ, horoszkóp, zene részleg(pl. Kerecsen, Ghymes), híres felvidékiek, apróhirdetés, társkereső vagy közösségi oldal(közösségi oldalon videó és kép megosztás stb.), történelmi írások, rendezvénynaptár, link gyűjtemény, csevegő stb. stb. A fantáziánkra van bízva, hogy mit hozunk ki belőle. A lényeg, hogy szerintem szükség lenne rá, hogy az interneten is legyen egy olyan oldal, amit minden nap megnéz Dél-Felvidék, hiszen összetartja a magyar közösséget...

Írjatok a justice4hun@freemail.hu címre, ha szeretnétek szerkesztők lenni!

Névtelen írta...

A Felvidék Portál elindult: www.felvidek.lapunk.hu

Írj az info.felvidek@gmail.com címre, ha te is szeretnél szerkesztő lenni!