A rántotta dicsérete

Vasárnap reggel kipróbáltam egy alternatív rántottareceptet: a tojásba belepréseltem egy gerezd fokhagymát, aztán folytatva a már klasszikus procedúrát, hozzákevertem az olajon piruló sonkához (ami máskor szalonna és\vagy hagyma). Végén, a szem gyönyörködtetése gyanánt a tetejére egy csöpp pirospaprika. Fergeteges lett, hogy ez eddig nem jutott eszembe?! Bizonyára ez másnak elképzelhetetlen, de mivel nagyon szeretem a fokhagymát, igyekszem azt a lehető legtöbb mindenbe belekeverni. A rántottával meg az a jó, hogy rengeteget lehet vele kísérletezni, relatíve gyorsan megvan és nem kell utána sokat mosogatni. A kulináris sikerélményt frissen darált etiópiai kávé követte á la kotyogós, remek társ blogolvasáshoz:

Már régebben be akartam linkelni JClayton kolléga postját a jellegzetes szlovákiai magyar embertípusokról, akik élvezhetik "a kétnyelvűség és a regionalizmus előnyeit, kezüket pedig keményre cserzi a szikár felvidéki talaj miatt kétmarokra fogott ásó."

Mire jók a netes kommentek? Legalábbis arra, hogy jól felmegy tőlük némelyekben a pumpa és írnak egy remek postot, például a Körképen: tényleg szar magyarnak lenni Szlovákiában?

A komáromi testvérblog egy nagyon jellemző felvidéki szokást elemez: hogyan mérgezi a helyi közéleti diskurzust a vidékies paranoia.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na végre egy izgalmas téma :D

A rántottás kaland érdekes. Már most készülök egy új bejegyzésre, ami a lecsók világába kalauzol el ínyenceket és funkcionális zabálókat egyaránt.

Melecske Ákos írta...

Nagyon sajnálom, hogy ezidáig nem volt izgalmas... talán itt az ideje profilt váltani.

Hozzátartozik a képhez, hogy a fenti rántottához lecsó is készült. Tehát nagyon várom a lecsóspostot!

Névtelen írta...

akkor neked bejon a cseh konyha, mert ott mindenbe egy kilo foghagymat tesznek... en a rantottat tobbnyire 2-3 fej voroshagymaval, meg egy kilo sampinyon gombaval szoktam elkesziteni, persze so is kell hozza, meg pirospaprika ... olyan mint a manna.... majd egyszer en is leirok egy gyors (20 perc) csirkemell elkeszitesi modjat serpenyoben, feherborban gombas-tejfolos szosszal, rizsaval talalva... gorog recept... eloetelnek meg fustolt lazac specialis sajtkremmel... a kaja melle meg egy faintosan behutott feherbor es nem is vagyik az ember mar semmi masra ... (mondjuk csak bekapcsolni az elektromos dobozt es vlmi jo kis focimeccset megnezni benne)

Névtelen írta...

Annyira megihlettél ezzel a fokhagymás rántottával, hogy hamarosan én is posztolok egy fokhagymás csuka receptet, bár főztem múltkor kagylós cesneckát is... :)

Névtelen írta...

tesooo... nagyon megfekudhette a gyomrodat az a rantotta, mert mar regen nem frissitetted az oldalat:) .... tudom, tudom.... most a szerverem terhelesevel vagy elfoglalva;)

Névtelen írta...

tesooo... nagyon megfekudhette a gyomrodat az a rantotta, mert mar regen nem frissitetted az oldalat:) .... tudom, tudom.... most a szerverem terhelesevel vagy elfoglalva;)

Névtelen írta...

hiiiha... hiba a matrixban.... az egyik kommentemet kitorolheted, meg ezt is....