Ki ért ehhez a városhoz?

Valakik szerint valami nemzetközi történész- és művészbizottság, az Európai Parlament meg valami társult szalonértelmiségiek. Ők az úgynevezett szakavatottak, akik eldönhetik, hogy állhat e egy lovaszobor egy lengyel zsoldosnak Kakathfalván. A többi kussoljon, mert pszt, ehhez ti nem értetek, ez MŰVÉSZET meg TÖRTÉNELEM!

Ezzel azonosulni látszik a párkányi néma többség és valószínűleg annak választott közéleti eminensei is.

Én egyátalán nem tudok azonosulni ezzel a nézettel, mert hisz ki más érhet a saját települése dolgaihoz jobban, mint az ott élők? Ehhez a fent említett uraknak és hölgyeknek semmi közük nincsen. Kérem tehát, ne példálódzanak velük a szoborállítók!

Valahogy ez a kommunizmus maradéka: sok ember valahogy képtelen elviselni azt a hatalmas szabadságot és felelőséget, hogy a szülőföldük, lakhelyük (neadjisten SAJÁT) sorsa igazából az ő kezükben van. Amitől fél, azt igyekszik nem tudatosítani. Tehát jó rádelegálni a döntést meg a felelősséget a "felsőbb" illetékesekre. Utánna meg szidni mindent.

Kivállóan szomorú példa erre az egészre az, hogy sok városi kéviselő arra hivatkozott a fémillió megszavazása után, hogy "igazán nem értenek a témához". Felháborító: Párkány választott képviselői közvetve kijelentik, hogy nem értenek ehhez a városhoz. Ha ez így van, menniük kéne, de azonnal.

Nincsenek megjegyzések: