Miért nem akarunk lakóparkot?


Úgy látszik Párkányban minden megtörténhet: egy magáncég lakóparkot éptene a város határába, kérte hát a városrendezési terv módosítását. Amit persze a Városháza halogat, nem officiális információk szerint meg nem is akarja a módosítást elfogadni, hogy az építkezések elkezdődhessenek.

Ahogy az már lenni szokott, pleykából máris van elég és mindenki mindent tud: mert hogy ez a Vadas ex-igazgató cége, még a Vadason keresztül mérte fel az ottani teleklehetőségeket, meg nem is lakóparkot, hanem panziókat építene, ergo át akar verni mindenkit: hogy míg mialatt azon kesereg, hogy a "gonosz Városi Hivatal (VH)" gátolja új lakások építését, valójóban kizsákmányoló, fene kapitalista panziókat akar oda építeni. És még sorolhatnám...

A Fórumon meg zajlik a vita, néha megszólal az exigazgató is a maga igaza mellet érvelve (bár eddig magasan tojott fórumozni).

Mindamellett érveket lehet hallani eleget, néha hasraesek tőlük, például:

-"
...abban az esetben, ha a lakópark felépül, körülötte pedig szórakoztató központok jönnének létre, akkor az zavarhatná az ott lakók életét. Ezek után gyakran fordulnának elő különböző feljelentések csendháborításért, magas szintű zajért, stb."

Honnan tudhatja bárki és bármilyen hatóság, hogy SENKI sem akar a fürdő mellet házat venni? Hogy lehet ezt arbiter eldönteni, hogy ott az emberek ne akarjanak lakni? Én például nem vennék ott vityillót, ám biztos vannak olyanok is, akiknek a kúpaliszkoval meg a pancsizajjal semmi bajuk nem lenne. Annak meg miért kéne akadályozni az egyéni, szabad döntéshez való jogát?

De csak úgy szószként:
akik két éve megszavazták, hogy a fürdő közvetlen közelében a Kaszárnya utcán a város új lakásokat építsen, maost azért ellenzik ezt a lakónegyedet, mert túl közel lesz a fürdőhöz, és zavarhatja a lakókat a zaj? Ahelyett hogy örülnének, hogy valaki megépíti a város helyett...

továbbá:
- "nem lesz hova terjeszkednie a fürdőnek": érdekes, hogy ezt most azok mondják, akik torkig voltak az exigazgató fürdőfejlesztési tempójával és az (igen érdkes) igazgatócsere után arról papoltak, hogy le kell állni a szavaik szerint "extenzív" fejlesztésekkel. Hát ha le kell, akkor miért fáj nekik az a kis lakópark a sarokban, meg amúgy is, van ott még tér ölig az terpeszkedésre (amiből meg szerintem egy ideig semmi sem lesz). Ebből is látni, hogy a városvezetésnek egyátalán nincs egy határozott elképzelése arról, hogy mit kezdjen a fürdővel, ezzel az igen értékes vagyonnal és potenciális nagy lehetőségek tárgyával.


Nincsenek megjegyzések: