Demokrácia Dél-Szlovákiában: még egy eset


Ezt hülyébben má nem is lehetne... legalábbis ez volt az első benyomásom, mikor ezt a cikket elolvastam. Röviden: adva van Nemesócsa, egy csallóközi falu, ahol az ügyek már hosszú idő óta "állnak" a polgármester és a képviselőtestület bénaságai miatt. Akit érdekelnek a részletek, olvassson utána.
Engem kisérletiesen emlékeztet az előző időszak Párkányára, az Oravec meg a szenátoraink közötti néha bénázós, amatőr hatalmi harcra.

Példákat lehetne vígan sorolni a Délről, Nemesócsa nem az egyetlen, ahol a képviseleti demokrácia nem sok mindenre jó. És mi ez a berögződött félelem a VIDEOKAMERÁTÓL?? Egyre kevésbé hiszem, hogy ez a sokat forszírozott autonómia jó e lenne nekünk valamire, ha sokszor még helyi szinten sem tudunk rendesen demokráciát csináni?! Mert mindent alulról kell kezdeni...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát a bénázás túlzás szerintem, viszont hogy a szanto-veto ember kezeben legyen ekkora hatalom-felugyelet ez nem mukodik (szlovakiaban biztos nem, erre utal a legtobb eset : aranyosmarot, szomotor, nemesocsa, ....)